HOE organiseer je een CORONAPROOF vrijgezellenfeest?

Een vrijgezellenfeest geven in tijden van Corona is niet evident. Je mag enkel maar met je bubbel in contact komen, dus echt feesten zit er niet in. Toch heb ik voor jouw een aantal tips & tricks verzameld om er toch nog een top vrijgezellenfeest van te maken! Kruip met z’n allen achter ZOOM of Skype en let the virtual party begin!

HOE een Coronaproof VRIJGEZELLENFEEST organiseren?
We beginnen met een leuke, oldskool bingo. Alleen gaan we nu digitaal. 
Een digitale bingo verloopt iets anders dan een gewone bingo. Zorg ervoor dat je vooraf een aantal enveloppen hebt opgesteld met enkele opdrachten en enkele beloningen. Als de vrijgezel x-aantal opdrachten heeft uitgevoerd, krijgen ze een beloning. Dit kan om kleine dingen gaan zoals een fles wijn, maar om de bingo helemaal af te sluiten met een grote beloning kan je bijvoorbeeld een gratis dansavondje na Corona aanbieden. Zo hebben jullie ineens ook nog de tofste vooruitzichten! De opdrachten kunnen bestaan uit ‘zoek al je scharrels op Social Media’ of ‘doe 3 shotjes van de fles tequila die we jouw geleverd hebben’. Wees creatief en laat je volledig gaan. 😉

Vervolgens gaan we de waarheid te achterhalen.
Zijn er mensen bij die elkaar niet zo goed kennen? Dit is een ideaal openingsspelletje! Iedereen vertelt 2 dingen over zichzelf: één leugen en één waarheid. De rest moet raden naar wat de leugen is en wat de waarheid. En achteraf kan er natuurlijk een leuk woordje uitleg volgen. Wedden dat jullie hier enorm mee gaan lachen! 

Foto: Pinterest

 


Tijd om te verzamelen.zoriana stakhniv d 9i9TaOxfI unsplash scaled
Misschien wel een lastige opdracht voor de vrijgezel. Laat de vrijgezel een aantal spullen in huis verzamelen om deze opdracht goed te volbrengen. Bijvoorbeeld: zoek in huis 5 gele spullen en laat deze zien, of ga op zoek naar ‘Something old, something blue, something borrowed and something new.’ Hiervoor krijg je per zoektocht 5 minuten de tijd.

Is alles verzameld? Dan is het tijd voor een verkleedpartijtje!
En iedereen doet mee. Als vrijgezel krijg je nu 10 minuten de tijd om je te verkleden met de kledij van je wederhelft. De andere personen krijgen ook 10 minuten de tijd om hun te verkleden, maar dit naar keuze. Maar let op: je start deze opdracht met een shotje!

Pauze, tijd voor een drankje en een hapje (die jullie ook vooraf bij de vrijgezel hebben geleverd). Eventjes bijbabbelen en dan vliegen we er weer in met een spelletje 30 seconds.
Maak je eigen vrijgezellenvariant. Iedereen (behalve de vrijgezel) maakt vooraf 2 kaartjes met 5 steekwoorden die iets te maken hebben met de vrijgezel of de mensen uit de vrijgezellengroep. Laat de vrijgezel in 30 seconden per kaartje de woorden raden.

De spelregels: je mag geen woord op het kaartje gebruiken, ‘klinkt als of rijmt als’ mag ook niet gezegd worden, verwijzen naar letters in het alfabet. Zingen of neuriën mag wel. Gaan we voor een moeilijke variant? Zet de camera uit en gebruik alleen je stem.

Foto: Zoriana Stakhniv / Unsplash

michael discenza MxfcoxycH Y unsplashZijn jullie volledig uitgespeeld? Tijd voor een ruiltocht.
De vrijgezel begint met een balpen en geeft deze digitaal door naar een persoon naar keuze. Die persoon komt met iets groter en ruilt dit ook digitaal met een persoon naar keuze. Is er iemand die helemaal vastloopt en met niets groter kan afkomen? De verliezer moet een shotje nemen.

And last but not least… MARRY WHO?
Hoe goed kent de vrijgezel haar aanstaande man eigelijk? Stel vooraf, samen met haar man, een quiz samen. Leuk om later ook te laten lezen door haar aanstaande. 😉Dit zijn nog maar een paar ideetjes maar natuurlijk zijn er veel meer. Wees creatief, laat jullie volledig gaan. Plezier gegarandeerd!
Foto: Michael Discenza / Unsplash

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies.