Trouwen tijdens Corona: het verhaal van een bruid.

Sherida, 27 jaar oud en wonend in Nederland, zou trouwen op 29 mei 2020 met haar verloofde; Paul.
Vanwege COVID-19 hebben ze ervoor gekozen om hun huwelijk uit te stellen.

(lees verder onder de foto)

photo 1529636798458 92182e662485
Foto: Samantha Gates @ Unsplash

Sherida: “Ik en Paul zijn 8 jaar samen. Paul heeft een dochter van 13 jaar uit een eerdere relatie en samen hebben wij 2 kinderen van 6 en 3 jaar oud. Eindelijk wilden we gaan trouwen, om zo voor ons gevoel het complete gezinsplaatje te hebben. We besloten in 2019 locaties te zoeken en kwamen uit op een geweldig leuke strandpaviljoen in Castricum NL. We zagen dit meteen voor ons en legde onze datum vast: 29 mei 2020!

Na een heel jaar van plannen; trouwpak, jurk, accessoires, leveranciers en zo verder, kwam de datum steeds dichterbij. Toen we op het nieuws hoorden van het Corona virus in China hadden we nog helemaal geen idee dat dit effect op ons zou hebben. Sterker nog; ik stuurde webshops in China een sterkte-berichtje nadat zij doorgaven dat de levertijd verlengd zou worden!

Toen het ‘geen-handen-schudden’ Nederland bereikte en langzaam steeds meer maatregelen kwamen, voelden wij nog steeds geen nattigheid. Tot dat ik een weekendje met mijn moeder en zus als soort vrijgezellenweekendje naar Middelburg Zeeland zou gaan. Mijn moeder was verkouden en kreeg te horen dat ze beter binnen kon blijven. Mijn vrijgezellenweekendje viel in het water.

Langzaam zag ik onze mooie dag ook in het water vallen en gingen ook onze vrijgezellenfeesten in april niet door. Onze locatie gaf aan dat wij kosteloos onze datum mochten verplaatsen. Wij kozen voor 18 september 2020, omdat we niet nog een heel jaar wilden wachten en we hoopten dat het in het najaar beter zou worden. We maakten een “Change The Date”-bericht en stuurde die naar alle genodigden toe.  Iedereen was begripvol en lief, we hadden immers geen keus.

Wel moesten we natuurlijk alle leveranciers bellen en die konden ook gelukkig allemaal mee verhuizen naar onze nieuwe datum. Ook hadden we heel veel gepersonaliseerde spullen in het afgelopen jaar aangeschaft, inclusief de ringen. Alles moesten we laten veranderen.

 Op 29 mei, onze oorspronkelijke datum, hebben we gewoon gewerkt en kwamen ‘s avonds mijn schoonouders met alvast ons huwelijkscadeau als troost: een prachtig schilderij van ons gezin!

Ondanks alles kijken we nu hoopvol uit naar 18 september, de maatregelen zijn al versoepeld in Nederland naar 100 mensen vanaf 1 september, maar we hopen dat de maatregel van 1,5 meter ook versoepeld gaat worden anders zitten we alsnog in de knoei met onze 70 avondgasten! Het blijft een onzekere tijd, maar we kunnen niet wachten het zover is.”

 

foto header: Micheile Henderson

MEER
BERICHTEN