Trouwen tijdens Corona: wat als je een huwelijksfotografe bent?

Caroline Vandenborne is een spontane, creatieve en vrolijke fotografe die net 30 lentes is geworden en van de mooie dingen van het leven houdt. Vandaag praat ze over haar ervaring als fotografe in tijden van Corona.

Caroline portret

Hey Caroline, stel jezelf even voor!
Caroline: “Ik kom uit een creatieve familie. Zo was mijn oma een modeontwerpster en mijn mama is een juweelontwerpster/goudsmid. Tijdens mijn middelbare studies koos ik voor een creatieve richting, namelijk: Kunst en Publiciteit. Hier kon ik mijn creativiteit naar hartelust verder ontplooien en ontdekken wat ik hiermee wilde doen.

Al snel groeide het idee om Grafische en Digitale media te kiezen als opleiding in de hoge school. Doorheen de jaren had ik ook al een grote passie voor fotografie ontwikkeld en daar ging dan ook al mijn vrije tijd naartoe. Ieder weekend was ik wel ergens aan het fotograferen. Dit gaande van bloemen en bijtjes, tot dieren en mensen, gebouwen en zoveel meer. Mijn leergierigheid en interesse voor de lens werden zodanig geprikkeld, dat ik mij na het behalen van mijn eerste bachelor enthousiast in heb ingeschreven voor de opleiding ‘Professionele Fotografie’. De beste beslissing ooit!

Al vrij snel ontdekte ik hier mijn voorliefde voor huwelijksfotografie. Wat een voorrecht om als fotograaf de mooiste dag van een huwelijkspaar te mogen vastleggen op beeld. Ik hou ervan om met natuurlijk daglicht te werken. Dit biedt ontelbaar vele mogelijkheden. Een juiste sfeerschepping in een gepast kader en dit met een naturelle aanpak werkt altijd om een geslaagde pure en ongedwongen shoot te garanderen. Ik hou ervan om emotionele en kostbare momenten tot expressie te laten komen en te doen leven.

Mensen moeten zich nadien herkennen in hun eigen verhaal en het terug kunnen herbeleven.  Als kers op de taart maak ik daarom steevast een prachtalbum dat ik met liefde en plezier overhandig aan de hoofdrolspelers… in dit geval: het kersverse bruidspaar. Hun prachtigste liefdesbeelden vereeuwigd om voor altijd samen in te kunnen wegdromen naar hun mooiste moment. Wat hou ik van mijn job!

Naast huwelijksfotografie, fotografeer ik ook met veel plezier familie, dieren, feesten en zakelijke reportages. Ik hou van uitdagingen maar vooral ook om het fotografische en het grafische te combineren tot een tastbare herinnering. Een top-combinatie!”

Hoe ga jij als fotografe beroepsbewijs om met deze Coronacrisis?
Caroline: “Tijdens de Coronacrisis was fotograferen niet meer mogelijk, veel opdrachten waren afgewerkt of werden geannuleerd. In de periode toen de lockdown begon stonden er heel wat communieshoots ingepland, deze werden allemaal geannuleerd en plots had ik heel veel tijd om mij te focussen op bepaalde aspecten in mijn zaak.

Zo heb ik mijn website volledig vernieuwd, ben ik actiever dan ooit op social media en ben ik verschillende formules aan het bedenken om naar buiten te brengen in samenwerking met mijn moeder – Kathleen Delaplace, die juweelontwerpster is.”

Had je elk weekend een huwelijk om te fotograferen?
Caroline: “In het voorjaar trouwen mensen niet gemakkelijk, maar natuurlijk heb je hier wel eens uitzonderingen. De meesten kiezen daarom ook altijd om te trouwen in het hoogseizoen dat begint vanaf mei tot en metmoktober. Mijn huwelijksseizoen begon dit jaar vanaf mei, met gemiddeld 3 huwelijken per maand en dit tot eind september.”

Heb je alle huwelijken van dit jaar kunnen verzetten naar volgend jaar of heb je er een aantal moeten annuleren?
Caroline: “Toen de Coronacrisis serieus in de media kwam en alle grote evenementen voor de zomer werden geannuleerd, werd ook trouwen zo goed als niet meer mogelijk. Er werden heel veel regels opgesteld wat er wel en niet kon tijdens het huwelijk, dit schrok veel koppels af. Elk koppel leeft naar zijn huwelijk toe en dit reeds lang op voorhand. Een groot huwelijk werd dan plots een huwelijk in intieme kring met familie zonder receptie, diner en dansfeest

Al mijn klanten die hun huwelijk gepland hebben in de maand mei, juni en juli hebben hun huwelijk probleemloos kunnen verzetten naar een latere datum in het najaar of naar 2021. Als fotografe wil je er natuurlijk alles aan doen om de koppels gerust te stellen dat er veel mogelijk is om samen tot een nieuwe datum te komen. Gelukkig heb ik geen dubbele boekingen of annulaties moeten ervaren en is alles tot hier toe probleemloos verzet.”

Website: www.carolinevandenborne.be
Bezoek ook zeker Caroline haar facebookpagina en haar instagram!
Caroline heeft ook de foto’s van ons huwelijk genomen, deze vind je hier

DK 49 1 scaled
105004560 263712158405862 1383637804579533913 n scaled
SofieBart Highlights 97 1 scaled
TN 60 scaled
SofieBart Highlights 18 1 scaled
SheilaWouter Highlights 63 scaled
SheilaWouter Highlights 51 1 scaled
105038862 268387547765881 2798823770855449334 n scaled
SheilaWouter Highlights 43 1 scaled
105959697 551739758851354 5725873724956392598 n scaled
SabineRudi Highlights 59 1 scaled
SabineRudi Highlights 24 scaled
KellyLennert 71 1 scaled
KellyLennert 109 scaled
104883461 2300162440292218 7857182875105136895 n scaled
DK 99 1 scaled
KellyLennert 118 1 scaled
KellyLennert 48 scaled

MEER
BERICHTEN