Eerste hulp bij je gastenlijst opstellen.

Je bent eindelijk verloofd. Je geniet een paar dagen/weken/maanden van deze mooie bubbel maar uiteindelijk komt er een moment dat je dé grote dag gaat moeten plannen. De angst rond de gastenlijst begint toe te nemen. Hoeveel personen nodig je uit? Nodig ik mijn collega’s uit? Hierbij enkele tips om ervoor te zorgen dat u goed op weg bent om jullie gastenlijst te regelen.

jose martinez omARLuPE AU unsplash scaledPhoto by Jose Martinez on Unsplash

Bespreek je huwelijksdoelen
Ga met je verloofde aan tafel zitten. Wat voor soort bruiloft willen jullie? Willen jullie een intieme bruiloft met enkel familie en goede vrienden of gaan jullie voor iets groters? Kiezen jullie voor een ceremonie of trouwen jullie enkel voor de wet? En misschien wel het belangrijkste: wat is jullie budget?

Vergelijk leveranciers
Ga bij verschillende locaties een kijkje nemen en vraag overal naar de mogelijkheden. Kiezen jullie een feestzaal met catering of gaan jullie toch voor een locatie waar je zelf voor de catering moet zorgen? Bundel al deze mogelijkheden en vergelijk. Welke minimumkosten brengt dit allemaal mee per persoon?

Must Have gasten
Maak een lijst van de gasten die zeker niet mogen ontbreken op jullie feest, de gasten die dichtst bij jullie staan en die je aan je zijde moet hebben op jullie dag. Dit is al een begin! Maak hierna een lijst van iedereen die je wil zien op jullie dag. Maak beide een lijst om zo achteraf deze te vergelijken en aan elkaar te vragen waarom je diegene wel of niet wilt zien op jullie grote dag.

Stel regels op voor je gastenlijst
Bespreek met je verloofde een paar basisregels en met wat hou je rekening bij het uitnodigen van jullie gasten? Nodig je kinderen uit op de bruiloft? Brengt iedereen een plus-one mee? Wees hierover eerlijk tegen elkaar. En als je niet kan beslissen, kijk naar het budget.

BrittGlenn 681 scaled

Ready, set, go!
Je gastenlijst is eindelijk klaar en je uitnodigingen kunnen verzonden worden. Voor je de uitnodigingen verstuurd, maak je op voorhand best al een ‘tafelschikking’. Schrijf alle namen op, zet ze bij elkaar aan tafel (of als je voor een echt dansfeest gaat; leg ze per gezin/familie samen). Zo weet je zeker dat je niemand bent vergeten. Alles in orde? Je kan je uitnodigingen verzenden!

Wees voorbereid dat je niet iedereen tevreden kan houden met jullie keuze. Er zullen gekwetste gevoelens zijn – wat volkomen normaal is. Communiceer duidelijk naar jullie gasten wat jullie wensen zijn en blijf bij jullie standpunt. Het is tenslotte jullie huwelijk! 

Gebruik onze weddingplanner bij het plannen van jullie huwelijk. Hier kan je ook zeer overzichtelijk de namen en adressen van jullie gasten in noteren.

Hopelijk heb je veel gehad aan deze blog: eerste hulp bij je gastenlijst opstellen.

Eerste hulp bij je gastenlijst opstellen.

MEER
BERICHTEN