Vrij-gezellig: tips & tricks

Is het jouw taak om het vrijgezellenfeest te plannen maar je weet niet waar te beginnen? In deze blog vindt je een aantal tips & tricks, inclusief bestemmingen, om de bruid een geweldig vrijgezellenfeest te geven.

Tip 1: Laat de bruid zelf de gastenlijst samenstellen
Zo heb je zeker geen ongewenste gasten op het vrijgezellenfeest. 

Laat de bruid een geheime groep aanmaken op Facebook of een groepsgesprek via Whatsapp. Hierin kan ze zelf toevoegen wie ze wil. Nadien moet ze wel verwijderd worden uit de groep, anders kan ze alles meevolgen en dat is nu net niet de bedoeling! 😉 

Tip 2: Kies de datum en bestemming
Kies jij de datum of laat je dit aan de bruid over? Vraag dit even na bij de bruid. Als je dit zelf mag beslissen, maak dan een doodle aan met een aantal mogelijke data (die je eventueel hebt nagevraagd bij de bruid) en deel dit in de groep. Als iedereen de doodle heeft ingevuld, kan je zien welke datum het beste past voor gans de groep. Datum gekozen? Geef dit zo snel mogelijk door aan je bruid!

De datum staat vast. Nu de bestemming nog! Doe research. Zoek op google een aantal steden op waar leuke vrijgezellenstuff gedaan kan worden. Denk aan de bruid! Doet ze graag een escaperoom? Zoek dan een stad waar een goede escaperoom is. Houdt ze van reizen? Trek dan naar het buitenland! Onder dit artikel vind je al enkele opties.

Tip 3: Boek ruim van te voren
Vraag ook even bij de andere genodigden of ze een overnachting zien zitten. Het voordeel hiervan? Iedereen kan tot in de vroege uurtjes mee feesten en er moet niemand nuchter blijven om de rest nog naar huis te brengen. Zoek een hostel in de stad waar je naartoe gaat, vergelijk meerdere hostels met elkaar en zoek degene met de beste prijs. Iedereen akkoord? Boeken maar!

Tip 4: Hou rekening met het budget
Een vrijgezellenfeest is leuk en het mag vandaag net allemaal iets uitbundiger, maar hou rekening met de prijs. Niet iedereen heeft een hoog budget dat ze kunnen besteden aan een vrijgezellenfeest, dus spreek dit ook met elkaar af. Het moet natuurlijk voor iedereen leuk én betaalbaar blijven.

Tip 5: Stel een dagplanning samen
Zo ben je zeker overal op tijd. Maak de planning op en geef dit door aan de rest van de groep. Voor de bruid mag dit uiteraard een verrassing blijven!

Tip 6: Spontaniteit
Een dagplanning is goed, maar maak deze niet te strak. Er moet nog ruimte zijn voor spontaniteit.

Tip 7: Maar wat neemt de bruid mee?
Een week vooraf is tijd genoeg om de bruid op de hoogte te brengen. Zet ze op een dwaalspoor. Gaan jullie een make-up workshop doen? Zeg dat ze stevige wandelschoenen moet meepakken en een rugzak met een survivalkit. De bruid weet niet wat haar overkomt als ze ontdekt dat jullie iets totaal anders gaan doen.

Tip 8: Last thing before the ring
De bedoeling van een vrijgezellenfeest is dat de bruid deze dag een laatste keer lekker losgaat voor ze gaat trouwen. Een spelletje Truth Or Dare is daarom perfect voor zo’n dag.

Tip 9: Maak foto’s
Maak foto’s. Veel foto’s. Zo hebben jullie altijd een leuke herinnering aan deze geweldige dag!

Tip 10: Thanks
Je hebt foto’s, veel foto’s. Met deze foto’s kan je eventueel nog iets leuk maken om tijdens de bruiloft af te geven aan de bruid. Zo kan ook zij met veel plezier terug kijken naar haar vrijgezellenfeest.


Eventuele bestemmingen:

  • Eindhoven: Een cocktailworkshop van The Cocktail Company en in de avond een stapje in de wereld zetten met eventueel een leuke karaokebar en verschillende danscafé’s die je in het Stratumseind vind. De langste kroegstraat van Nederland! 
  • Breda: In Breda vindt je een tal van leuke escaperooms en hostels om te overnachten. En lekker eten? Dat kan je bij Popocatepetl. Een heerlijk Mexicaans restaurant.
  • Hasselt: Ook hier kan je via The Cocktail Company een leuke workshop reserveren, maar houd je bruid van make-up? Zoek eens op google voor een make-up workshop. In Hasselt kan je bij Cafe Beaute terecht! Nog op zoek naar een goed restaurant? Bij Botanique eet je de lekkerste burgers van gans Hasselt. Overnachten? Dat doe je best in Hostel H, vlak naast het treinstation.
  • Antwerpen: Bonaparte! De bekendste karaokebar van Antwerpen. En een workshop? Genoeg te vinden: rum proeverij, chocolade workshop, burlesque workshop, … Noem maar op!
  • Parijs: Mag het allemaal een beetje groter en houd je bruid van pretparken? Disneyland Paris.
  • Praag: Als je in Google al intypt ‘vrijgezellenfeest Praag’, vind je al tal van mogelijkheden en voor ieder wat wils! Voor vliegtuigtickets kijk je best op Expedia. Praag is een goedkope stad met genoeg opties voor een spetterend vrijgezellenfeest!
Fotocredits header: Ginger Ray UK

MEER
BERICHTEN